Stefanović: Užasna tragedija u AMSS-u, čekaju se rezultati

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nema novih informacija u vezi sa tragedijom koja se juče dogodila u sedištu AMSS-a u Beogradu, a u kojoj je ubijen predsednik te organizacije Mirko Butulija, navodeći da se čekaju rezultati istrage.

Nebojša Stefanović je istakao da se dogodila užasna tragedija koja je duboko potresla sve one koji su poznavali i Mirka Butuliju i Predraga Đurđeva i izrazio saučešće porodicama.

"Prve inicijalne informacije su bile protivrečne. Mi sad čekamo rezultate istrage. Hoćemo da se ona u potpunosti završi. Ne mogu da kažem da postoje neke nove informacije u odnosu na one od juče koje smo već objavili", rekao je Stefanović novinarima na graničnom prelazu Batrovci.

Naglasio je da je bilo i netačnih informacija da je Predrag Đurđev njegov kum i prokomentarisao da je to bio način ili da se uveća tragedija ili da se taj događaj prebaci na politički teren.

"U svakom slučaju, užasno je i strašno kad ljudi izgube život na takav način", dodao je Stefanović.

Predsednik AMSS-a Mirko Butulija podlegao je juče povredama nakon što je na njega pucao generalni sekretar AMSS-a Predrag Đurđev, koji je potom izvršio samoubistvo.

"Van zemlje protiv Srbije, u Srbiji glume patriote"

Stefanović je izjavio je da političari Saveza za Srbiju van zemlje pričaju kako je Srbija odgovorna za sve ratove, a kada se vrate onda "glume" velike patriote.

Ukazao je da mu je zastrašujuće da neko prebacuje krivicu na srpski narod kao što je to, kako kaže, Vuk Jeremić nedavno uradio u BiH gde je rekao da je Srbija bila kriva za sve ratove.

"Jedno pričaju kada odu u te zemlje, a u Srbiji glume velike patriote. Ne znam šta im je cilj, ali je nedgovorno zbog budućnosti Srbije da o svojoj zemlji govore da je odgovorna za ratne zločine, pogotovo što to nema veze sa istinom", rekao je Stefanović.

Kako kaže, ne razume njihovu politiku, jer se oni ne bave odgovorima na pitanja kako će narod sutra živeti, šta će se graditi...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво