Onlajn saveti, ali ne i lečenje

Bračni par, mladi lekari iz Bora, osim što rade svoj posao u Domu zdravlja u slobodno vreme provode u svojoj internet savetodavnoj ordinaciji. Administrator i veb dizajner su im drugari iz detinjstva.

Ivana i Ivan Đurić su lekari opšte medicine, bračni par i roditelji dveju devojčica. Osim tih važnih uloga sa društvom iz detinjstva i istog kraja osmislili su svoju internet stranicu Saveti lekara.

"Cilj nam je da malo više upoznamo naše ljude sa medicinom i sa onim od čega boluju i kako da na najbolji način sačuvaju svoje zdravlje", kaže Ivana Cerovina Đurić.

Nema lečenja preko interneta, taj posao je ipak za ordinaciju, kažu, ali stručni savet i objašnjenja su dragoceni svakome. Pitanja su najrazličitija – od toga kako sa uraslim noktom do anksioznosti.

Najčitaniji tekstovi su o MMR vakcini, lekovima i alkoholu, fizičkoj aktivnosti i krvnom pritisku. Dnevno im stiže i desetak pitanja na koja ovo dvoje lekara odgovaraju.

"Stvarno se trudimo da u roku od 24 časa svima odgovorimo. Stižu nam i preko Instagrama pitanja i preko Fejsbuka i preko samog sajta", ističe Ivan Đurić.

Administrator stranice je njihov drug Milan koji radi u Beogradu, a veb dizajner je četvrti član ovog tima koji se školovao za IT sektor. On je zadovoljan uspehom bloga i stranice koja ima 20.000 pregleda.

"Samo da radimo još na komunikaciji, na idejama nekim kreativnijim inače idemo prilično dobro", naglašava Vasilije Međedović, veb dizajner.

Ovi mladi ljudi poput pravih narodnih učitelja zdravlja svoje slobodno vreme posvećuju pacijentima. Preko interneta šire znanje i na popularan i razumljiv način čitaoce upućuju kako da reše svoje izazove sa zdravljem, ali i kako da ga sačuvaju i preduprede bolest.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара