Domaći turistički aduti na sajmu

U Beogradu je u toku Sajam turizma, najveća sajamska manifestacija u jugoistočnoj Evropi. Zvezde sajma su domaća turistička mesta.

Na Arilje nam je prva asocijacija malina i pamučni veš, ali Arilje poslednjih godina krči sebi i turistički put.

"Svake godine u drugoj polovini jula mi dočekamo veliki broj gostiju tokom petnaestodnevne manifestacije na kojoj možemo da slušamo klasičnu muziku, džez, pop i rok", kaže Marija Aleksić, direktorka Turističke organizacije Arilja.

Žiča i Studenica su najveći turistički aduti Kraljeva, ali i sve popularniji viteški festival na Magliču.

"Očekujemo najviše od Maglič festa koji će biti 25. maja na srednjevekovnoj tvrđavi Maglič i očekujemo da će se zahvaljujući tome nastaviti trend rasta broja noćenja koji smo imali prošle godine od čak 50 odsto u odnosu na 2017. godinu", ističe Igor Tešić iz Turističke organizacije Kraljeva.

Beograd će ovog proleća dobiti dvojezične ineraktivne table. Prva će biti postavljena na stanici Prokop.

"A onda i na neka druga značajna mesta na koja dolaze pre svega strani gosti", dodaje Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Čarobni turistički prsten, koji povezuje Srbiju i Republiku Srpsku, jedan je od najpopularnijih turističkih programa Zapadne Srbije.

"Turisti u jednom pravcu se voze brodom, a u drugom vozom, popularnim ćirom, šarganskom osmicom i to je način da napravimo čitav jedan krug počev od Perućca, Višegrada, Mokre Gore i nazad do Perućca i Bajine Bašte", objašnjava Goran Glišić iz Tara tursa.

Na sajmu turizma u Beogradu, Srbija je predstavila novu brošuru – Avanture duha.

"Avantura duha je kombinacija avanturističkog putovanja kroz Srbiju i prolaska kroz različite destinacije i praktikovanje aktivnog odmora, ali da tokom tog putovanja sastavni deo bude i obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti", naglašava Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

I uopšte kultura će sledeće godine biti u centru našeg predstavljana na svim svetskim sajmovima.

Na sajmu je predstavljena i multimedijalna soba na štandu nacionalne turističke organizacije. Tu možete da zađete u svaki kutak Srbije, po suncu, kiši, vetru i snegu, kako vam volja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво