Smene i ostavke u zdravstvu Vojvodine

Petar Slankamenac podneo je ostavku na mesto direktora Kliničkog centra Vojvodine, dok je Jadranka Jovanović Privrdoski razrešena dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici prihvatila ostavku koju je podneo direktor Kliničkog centra Vojvodine Petar Slankamenac, potvrđeno je RTS-u u Sekretarijatu za zdravstvo.

Za vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra Vojvodine, na period od šest meseci, vlada je imenovala redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu Editu Stokić, specijalistu interne medicine – endokrinologa. 

Takođe, na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je razrešila dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu Jadranku Jovanović Privrodski.

Za vršioca dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, takođe na period od šest meseci, vlada je imenovala Jelenu Antić, specijalistu dečije hirurgije.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije prošle godine je iznela javnu preporuku za razrešenja Petra Slankamenca jer je na mesto lekara Klinike za endokrinologiju zaposlio svoju ćerku Sonju Slankamenac.

On je, naime, od ukupno 126 kandidata koji su ispunjavali uslove konkursa za prijem u radni odnos primio svoju ćerku, a da o sukobu interesa koji je imao u navedenoj situaciji nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije.

On je tada negirao navode da nije na vreme obavestio Agenciju i isticao da nikakvu korist nije imao od toga što je njegova ćerka zaposlena u KCV i da su svima pod jednakim uslovima dostupna sva radna mesta.

Slankamenac, inače specijalista neuropsihijatrije, je na mesto direktora imenovan septembra 2016. godine. Prema navodima medija, Slankamencu je ostalo nekoliko meseci do penzije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи