Đorđević: Za osobe sa invaliditetom više novca nego lane

Za udruženja i saveze osoba sa invaliditetom ove godine iz budžeta je izdvojeno 270 miliona dinara, što je za 50 miliona više nego lane, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Ministar je rekao da su programski konkursi za osobe sa invaliditetom u završnoj fazi i da su održani pregovori sa savezima na koji način i koliko će sredstava kom udruženju pripasti.

Za ovu godinu obezbeđeno je 30 miliona više, rekao je Đorđević i dodao da su sredštava za stalni konkurs uvećana za 20 miliona dinara, što ukupo čini da za su osobe sa invaliditetom sredstva u ovoj godini ta sredstva veća za 50 miliona dinara.

Ministarstvu su dostavljena 43 predloga za konkurs sa ukupnim iznosom oko 360 miliona dinara dinara, a odbijeno je devet.

Ministar je pomenuo i da novac koji je dodeljen prošle godine jedno udruženje nije opravdalo, zbog čega će to biti sankcionisano, a novac će morati da se vrati u budžet.

Ove godine, rekao je još ministar, evidencija novca koji bude raspoređen biće dostupna na sajtu ministarstva, kao i evidencija o tome koliko je novca u prošloj godini dobilo koje udruženje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се