Pomoć Trajkovićima, bolji život za šestoro dece

Porodici Trajković u selu Poneš kod Gnjilana humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" obnovila je kuću. Šestoro dece Trajkovića sada imaju krevete i osnovne uslove za boravak.

Trajkovićima je pre nekoliko godina sredstvima kosovske vlade sagrađena nova kuća, ali je širenjem porodice soba za spavanje postala tesna i neuslovna za život.

"Deca nisu imala gde da spavaju, pa posle ni ja, svi smo neuslovno spavali", rekao je Mile Trajković.

Uslovi života porodice Trajković nisu bili jedini problem. Najstariji član porodice finansijski se dovija kako može. Mile kaže da žive od minimalca, i socijalne pomoći.

Trajkovići nisu imali ni vodu za održavanje higijene.

U pomoć se najpre uključila Eparhija Raško prizrenska preko organizacije Majka devet Jugovića.

"Situacija će biti bolja, mi ćemo se potruditi, jer su naši korisnici, da se svi uključimo i da ostane kako je trenutno", rekla je Svetlana Stević, iz organizacije "Majka devet Jugovića".

A da bi Trajkovići imali normalan život angažovali su se i u humanitarnoj organizaciji "Srbi za Srbe". Pomogli su dovođenje vode, opremili kuću, promenili pod.

Pomoć Trajkovićima je deo božićne akcije pružanja pomoći za 17 ugroženih srpskih porodica na Kosovu i Metohiji.

"Isporučili smo pomoć u vidu građevinskog materijala, jednoj porodici traktor, nekima životinje za uzgoj i alat za stolarske radove porodici u Goraždevcu, u zavisnosti od toga šta kome treba da obezbedimo", ističe Stefan Ječmenica iz organizacije "Srbi za Srbe".

U pripremi je i gradnja kuće ugroženoj srpskoj porodici Ristić, takođe u Kosovkom pomoravlju. U organizaciji "Srbi za Srbe" najavljuju nastavak pružanja pomoći, a do sada su za Kosovo i Metohiju i Srbe u regionu prikupili sredstava u iznosu od tri i po miliona evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво