Prva žrtva gripa u Rasinskom okrugu?

U Opštoj bolnici u Kruševcu, kako RTS nezvanično saznaje, sinoć je preminuo pacijent star 53 godine koji je od ponedeljka na Grudnom odeljenju bio priključen na respirator.

Reč je o hroničnom bolesniku koji je pre bolničkog zbrinjavanja imao simptome respiratorne virusne infekcije i povišenu temperaturu.

Da li je reč o prvoj žrtvi virusa gripa na području Rasinskog okruga pokazaće analize krvi koje se narednih dana očekuju sa Torlaka.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, u odnosu na prethodnu nedelju, broj obolelih od gripa i stanja sličnih gripu, na području Rasinskog okruga je dvostruko veći, posebno među decom školskog i predškolskog uzrasta, ali se još nisu stekli uslovi za proglašenje epidemije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се