Aktuelne teme na Megatrend forumu

U cilju sticanja modernog i primenljivog znanja, za studente koji su u centru pažnje, Megatrend univerzitet pokreće nove programe. Među njima je i novopokrenuti Megatrend forum, gde će o aktuelnim temama govoriti domaći i strani eksperti.

Od ovog februara Megatrend univerzitet jedanput mesečno organizuje razgovore o aktuelnim pitanjima. Tribinu je otvorio novinar i narodni poslanik Miroslav Lazanski. Tema – Međunarodni položaj Republike Srbije: mogućnosti i perspektive.

"Možemo reći da je danas spoljna politka Srbije prilično dobro uravnotežena, dakle imamo korektne i dobre odnose sa Amerikancima, sa Briselom, odlične odnose sa Kinom i odlične odnose sa Rusijom. Naravno, naš put ka Evropskoj uniji nije ni u jednom trenutku dolazio u pitanje, samo je problem što je taj put obično dvosmerna ulica. Mi smo taj put definsali i od tog puta ne odustajemo. To što je u svemu tome bitno, jeste što je posle 2012. godine naša vojna politika jasno definisana kao vojna neutralnost Srbije i to se pokazalo kao jako dobro rešenje", rekao je Lazanski.

Cilj tribna je da doprinese izgradnji društva zasnovanog na znanju.

"Ubeđen sam da će sticanje pragmatičnog i primenljivog znanja uz moderni obrazovni sistem, nauku, očuvanje nacionalne kulture, umetnosti, jezika i naconalnog identiteta doprineti adekvatnom odgovoru naše zemlje izazovima globalizacije. Upravo iz tih razloga naš forum će imati multidisciplinarni karakter", istakao je Miodrag Jevtić, rektor univerzitera Megatrend.

Forum će raditi na principima otvorenosti i fleksibilnosti, a snimci tribina biće postavljeni i na veb stranici univerziteta.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво