Cisterne sa amonijakom opet iskliznule sa pruge Niš–Zaječar

Pet cisterni sa amonijakom iskliznulo je između železničkih stanica Knjaževac i Podvis, sa pruge Niš–Zaječar. Ministarstvo građevinarstva donelo je odluku da se obustavi železnički saobraćaj na toj pruzi dok rekonstrukcija ne bude u potpunosti završena.

Do incidenta je došlo noćas u 1.45, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".

Cisterne, koje je prevozio prevoznik "NCL", nisu se prevrnule, nisu oštećene i nema nikakvih curenja.

"Nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu", tvrde iz "Infrastruktura železnice".

Dodaju da je železnička komisija odmah izašla na lice mesta, kako bi utvrdila uzroke iskliznuća.

Obustavljen saobraćaja vozova na pruzi Niš–Zaječar 

Inače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se železnički saobraćaj na pruzi Niš–Zaječar obustavi do završetka rekonstrukcije ove pruge.

Potvrda o obustavi saobraćaja vozova za prevoz putnika na pruzi Niš–Zaječar stigla je i iz "Srbije Voza".

"‘Srbija Voz‘ a. d će blagovremeno obavestiti putnike o ponovnom uspostavljanju saobraćaja vozova na ovoj relaciji", navodi se u saopštenju.

Putnici koji poseduju mesečnu kartu, mogu se javiti najbližoj putničkoj blagajni, kako bi izvršili povraćaj novca za neiskorišćeni period. 

"Utvrđuju se uzroci iskliznuća vagona"  

Odluka je donesena zbog bezbednosti stanovnika svih naselja u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se za kratko vreme dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge.

"Druga odluka je da je naloženo 'Infrastrukturama železnice' da u narednih 15 dana počnu radovi. Država je zajedno sa 'Infrastrukturom železnice' izdvojila pet milijardi dinara za tu rekonstrukciju i očekujem za 15 dana da radovi počnu. Ukoliko radovi ne počnu predložiću smenu određenih direktora", naglasila je Mihajovićeva prilikom posete Jasenoviku koje je najviše pogođeno ovim icidnetima.

Predstavnici "Insfrastrukture železnice" su rekli da se utvrđuju uzroci iskliznuća vagona u poslednja dva slučaja. Kažu da je do prvog incidenta došlo zbog oštećenja vagona privatnog operatera koji je prevozio opasne materije. 

Pruga Niš–Zaječar izgrađena je 1922. godine, a poslednji put je rekonstruisana 1961. godine.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво