Migranti spremni na ludost u pokušaju da pređu granicu

Migranti na različite načine pokušavaju da uđu i izađu iz Srbije. Poslednji u nizu je slučaj kada je sedam migranata skrivenih u hladnjači na temperaturi od -22 stepena otkriveno na graničnom prelazu Batrovci.

Pokušaji migranata da nelegalno pređu granicu su svakodnevni o čemi svedoči i jutrošnji pokušaj na graničnom prelazu Batrovci gde su naši carinici u jednom kamionu otkrili šest migranata koji su pokušali da pređu u Hrvatsku.

Migranti će biti vraćeni u najbliži prihvatni centar u Adaševcima koji je od grance udaljen desetak kilometara.

Dok kamioni čekaju na granici da prođu kontrolu, migranti najčešće cepaju ciradu i ulaze u tovarni deo kamiona. Da su spremni da rizikuju i život da bi otišli korak bliže ka zemljama zapadne Evrope svedoči i slučaj koji se na Batrovcima dogodio pre nekoliko dana.

"To je bio slučaj kada je sedam migranata u hladnjači na temperaturi od -22 u trenutku otkrivanja već bilo pet-šest sati", rekao je za RTS šef carinske ispostave Batrovci Nenad Vukčević.  

Pored tovarnog dela migranti često pokušavaju da pređu granicu tako što se zakače ispod kamiona što je, takođe, veoma rizično.

"U većini slučajeva vozači i ne znaju da imaju migrante u kamionu koji, dok kamion čeka u koloni da pređe granicu, pokidaju sajle ili pocepaju ciradu", kaže Vukčević.

Carinske službe uz sprečavanje nelegalnog prelaska granice svakodnevno sprečavaju razne pokušaje krijumačarenja od oružja i droge do deviza i nakita.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво