Dve banje sa najviše noćenja

Svodeći računicu za proteklu godinu, ugostitelji zadovoljno trljaju ruke. Bila je to rekordna godina sa oko 3,4 miliona turista, što je 11 odsto više nego prethodne godine. Među rekorderima je i nekoliko banja, a prednjače Vrnjačka i Sokobanja.

Sokobanju je prošle godine posetilo više od 100.000 turista, među kojima je bilo i četiri i po puta više stranaca nego ranije. I ne samo da privlače najviše gostiju od svih banja već uspevaju i da ih najduže zadrže – u proseku po pet noći.

"Turisti mogu kvalitetno da provedu godišnji odmor i svoj boravak na destinaciji koristeći pre svega njene prirodne potencijale", ističe direktor Turističke organizacije Sokobanje Ljubinko Milenković.

Najviše domaćih turista ipak privlači Vrnjačka banja.

"Gost kada dođe u Vrnjačku banju, njemu je ispunjen dan. U blizini Vrnjačke Banje postoje srednjevekovni gradovi i srednjovekovni manastiri i sigurno to doprinosi da veliki broj turista dolazi u naše mesto", navodi Goran Karavesović iz Turističke organizacije Vrnjačke banje.

Banja Koviljača, na zapadu Srbije, već 160 godina goste privlači lepotama Drine i planine Gučevo.

"Dosta toga je urađeno i na poboljšanju infrastrukture, putevi ka Tršiću i Gučevu i ono što bi na neki način zaokružilo ponudu, kod nas je izgradnja akva-parka", naglašava Vladimir Vulović iz Turističko-informativnog centra Banja Koviljača.

O popularnosti naših banja u regionu svedoči i podatak da su polovinu aranžmana za doček naredne Nove godine u Prolom banji i Sokobanji, već zakupili – turisti iz Bugarske.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво