Konkurs za najbolju žensku inovacionu preduzetničku ideju

Kancelarija za mlade Grada Beograda pozivala je sve zainteresovane da se prijave na Konkurs za izbor najbolje ženske inovacione preduzetničke ideje u 2019. godini.

Učesnici na konkursu mogu biti timovi koji čine minimalno dva, a maksimalno pet članova, a vođa tima mora biti ženskog pola, kao i preduzetnici ili privredna društva koji su osnovani najranije dve godine pre objavljivanja ovog konkursa. Osnivač preduzetničke radnje mora biti ženskog pola, odnosno vlasnik najmanje 50 odsto privrednog društva mora biti ženskog pola.

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević pozvao je sve zainteresovane za preduzetništvo da se prijave na konkurs i iskoriste svoju priliku.

"Znatno manji broj žena se odlučuje za bavljenje preduzetništvom, a ovakav vid pomoći im je od velikog značaja. Već tri godine realizujemo, sa različitim partnerima, ovaj koncept takmičenja, a naše startap firme pobeđuju i na sličnim takmičenjima u regionu poput mladog inovatora Nikole Krstića sa proizvodom 'Pametna rukavica za slepe i slabovide osobe'", istakao je Petronijević u izjavi za RTS.

Naglasio je da prijave traju do 4. marta, a svi timovi koji se prijave imaće priliku da završe obuke sjajnih predavača, ali i da čuju preduzetničke priče primera dobre prakse koji posluju na teritoriji grada Beograda, a prošli su neki od programa.

Više detalja o konkursu možete videti na sajtu Grada Beograda.

broj komentara 0 pošalji komentar