Radio Beograd 2 slavi 61. rođendan

Radio Beograd 2 slavi 61. rođendan. U Kamenoj sali uručena je nagrada "Nikola Milošević" za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije Jovanu Babiću za delo "Ogledi o odbrani".

U redakcijama Radio Beograda 2 nastaje petnaestočasovni program čiji sadržaji podstiču i promovišu najznačajnije vrednosti. Između dva rođendana, u godini jubileja, dobili su mnoge nagrade, stvorili nove emisije poput "Poezije uživo" i doprineli ugledu najstarijeg elektronskog medija u Srbiji.

"Nema više nikog živog ko se dobro seća kad je Radio Beograd počeo da emituje program, ali postoje milioni ljudi kojima su neke naše emisije u nekom trenutku bile sve u životu", rekao je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac.

Urednik Radio Beograda 2 je istakao da su nakon mnogo vremena podmladili redakciju i da emisije, osim iskusnih i nagrađivanih novinara, uređuje i vodi 11 doktora nauka.

Pored toga što nagrade stižu, Radio Beograd ih i dodeljuje. Tako je nagradu "Nikola Milošević" za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije dobio Jovan Babić za delo "Ogledi o odbrani".

Radio nisu samo glasovi, to su pre svega ličnosti i, upravo zahvaljujući njima, možemo da organizujemo ovakvu nagradu, rekao je Milan Nedić, direktor Radio Beograda.

Po oceni žirija, delo Jovana Babića je "koherentna studija o pojmu odbrane koji se osvetljava s etičkog aspekta i zadire vrlo kompetentno u oblast političke filozofije i filozofije prava."

"Radi se o tome šta je odbrana, šta je ono što vredi braniti. Ja mislim da je to prisutno možda i na naslovnoj strani knjige, porodica, kuća, zavičaj i svoja zemlja", rekao je prof. Jovan Babić.

Nedavno je jedan akademik rekao da je Radio Beograd 2 u medijskoj slici poslednja tanka linija odbrane kulture i umetnosti. Program je potvrda da na toj tankoj ali značajnoj liniji i dalje ostaje.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се