Osude napada na fudbalere Napretka

Napad na fudbalere Napretka najoštrije su osudile poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović. Obe su ocenile da je ovakav napad nedopustiv i da očekuju da će nadležni organi hitno preduzeti mere da pronađu i kazne počinioce.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije osuđuje sinoćni napad na igrače FK Napredak afričkog porekla i očekuje da nadlezni organi hitno preduzmu mere da pronađu i kazne počinioce.

Brankica Janković ocenjuje da je nedopustivo da bilo ko bude izložen govoru mržnje i fizičkom nasilju po osnovu rasne, nacionalne, verske pripadnosti ili drugog ličnog svojstva.

Podseća da su pravo na ravnopravnost i zaštitu od diskriminacije osnovna ljudska prava, garantovana Ustavom i zakonima i da moraju biti poštovana u demokratskim društvima kao što je Srbija.

Poverenica očekuje od nadležnih da hitno preduzmu sve mere kako bi pronašli i adekvatno kaznili počinioce, ističući da je to jedan od najefikasnih načina da se ovakvi napadi sprečavaju u budućnosti.

Napad na fudbalere Napretka najoštrije je osudila i direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović.

Paunovićeva je naglasila da je Srbija uređena zemlja, te da je sigurna da će Minstarstvo unutrašnjih poslova veoma brzo otkriti učinioce ovog napada, kao i okolnosti pod kojima je do napada došlo.

"Kruševac je grad sporta, grad pristojnih ljudi i nećemo dozvoliti da ovakvi incidenti bace senku na staru srpsku prestonicu", istakla je Paunovićeva.

Dodala je da u Kruševcu, kao i u svakom drugom gradu u Srbiji, svaki građanin mora biti siguran i bezbedan i da se zbog toga ovakvi napadi neće tolerisati.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво