"Deca bogata znanjem" – stranica na Instagramu koja se bori protiv materijalizma

Na "Instagramu", najpopularnijoj društvenoj mreži među mladima, pojavila se grupa iz Srbije pod imenom "Deca bogata znanjem". Naši talenti tako svojevrsno odgovaraju na brojne svetske profile koji predstavljaju bogatu decu širom planete koja poziraju sa novčanicama, u skupim haljinama ili sa jahti skaču u more. A "Deca bogata znanjem" poziraju sa peharima i medaljama sa olimpijada znanja i drugih međunarodnih takmičenja.

Talentovana učenica Valjevske gimnazije Lenka Živanović među prvima se na Instagram platformi pridružila grupi iz Srbije "Deca bogata znanjem".

Godinama osvaja nagrade na republičkim smotrama istraživačkih talenata Srbije i stipendista je Geteovog kampa.

Na važnijim događajima Evropskog parlamenta mladih u svetu, zvanični je fotograf Srbije. Stranica na Instagramu za nju i mlade entuzijaste iz Srbije prilika je da na jednom mestu pokažu svoje prave vrednosti.

"Meni je bilo bitno da mojim primerom privučem i dosta ljudi koje ja poznajem zahvaljujući različitim aktivnostima i da ih uvučem u ovu priču zato što smatram da je ovo za sve opšte dobro", kaže Lenka Živanović.

"Deca bogata znanjem" ukazuju na pogrešne uzore, zbog kojih su mladima bliže materijalne od duhovnih vrednosti. Profile bogate dece Lenka izbegava.

"Deca koja se bahato ponašaju po 'Instagramu' i ne smatram da je to moralno bitno za nas decu koja se bave drugim stvarima. Smatram da je bogatstvo uma najbitnije zato što ono može tokom celog života da se gradi. A bogatstvo je, naravno, kao materijalno prolazno i ta deca to nisu sama zaslužila već su uzela od svojih roditelja. Mi sami ćemo da se trudimo da gradimo svoju priču i da potpuno gradimo svoju budućnost", ističe Lenka.

U promociji znanja, a ne bogatstva, talentovanoj deci na Instagram platformi, kao administratori, pomažu i roditelji.

Profil je osnovan u Srbiji, a svi se nadaju da će privući znanjem i decu iz regiona, Evrope i drugih delova sveta.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво