Petnaest osoba preminulo od gripa

Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" registrovao je 15 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom. Ukupno je prijavljeno 84.969 slučajeva od oboljenja sličnih gripu.

Epidemije gripa su prijavljene na teritoriji Pirotskog i Zlatiborskog okruga, saopštio je "Batut".

Institutu "Batut" prijavljeno je ukupno 84.969 obolelih od oboljenja sličnih gripu i 15 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom. 

Kako navode, najveći broj obolelih beleži se kod dece u uzrasnoj grupi do četiri godine.

Epidemiološka situacija u Srbiji u vezi sa obolevanjem od gripa je u skladu sa kretanjem oboljenja za ovaj period godine, ističe se u saopštenju "Batuta".

Institut za javno zdravlje apeluje na građane da se pridržavaju preventivnih mera - držanje odstojanja od najmanje jedan metar od drugih osoba, higijena disajnih puteva, higijena ruku i provetravanje prostorija u kojima se boravi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво