Srbija od danas punopravni član programa "Erasmus plus"

Predstavnik Evropske komisije i ministar za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Mladen Šarčević potpisali su u Briselu sporazum o punopravnom učešću Srbije u programu "Erasmus plus", koji raspolaže sa 14,7 milijardi evra.

Ceremonija potpisivanja označava prelazak Srbije od partnera u zemlju unutar programa ''Erasmus plus", saopštila je Evropska komisija, čiji je to program.

Sporazum o napretku Srbije u okvire programa "Erasmus plus" u sedištu Evropske komisije u Briselu potpisali su evropski komesar za obrazovanje, kulturu, malde i sport Tibor Navračič i ministar za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Mladen Šarčević.

"Veoma sam zadovoljan što mogu da pozdravim Srbiju kao punopravnog člana 'Erasmus plus' programa. Ovaj novi status omogućiće Srbiji učešće u još više aktivnosti koje obuhvataju oblasti višeg obrazovanja i omladine, započeće i svoje učešće u okviru sporta, stručnog obrazovanja i obuke kao i akcija za školu i obuke osoblja za obrazovanje odraslih", poručio je komesar Navračič pred ceremoniju potisivanja.

Srbija je već bila aktivan partner u programu "Erasmus".

Od 2014. godine oko 7.000 sprskih studenata i osoblja imalo je priliku da iskusi period učenja u inostranstvu. Istovremeno oko 4.300 Evropljana došlo je u Srbiju da uči ili predaje.

"Postajući zemlja programa ''Erasmus plus, Srbija učestvuje u 'Erasmus plus' na ravnopravnoj osnovi sa zemljama članicama EU, kao što je to već slučaj sa Islandom, Lihtenštajnom, Norveškom, Turskom i Bivšom Jugoslovenskom Republikom Makedonijom", navode u Evropskoj komisiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара