Jurić: Doživotna kazna za ubice dece do kraja godine

Otac ubijene Tijane Jurić, čiji je ubica osuđen na 40 godina zatvora, podneo je prošle godine preko svoje fondacije predlog izmene Krivičnog zakonika, koji podrazumeva uvođenje kazne doživotnog zatvora za najteže oblike teških krivičnih dela, kakva su ubistva deteta, maloletnika ili trudne žene.

Igor Jurić je 3. maja 2017. godine predlog predao za izmene Krivičnog zakonika, koje predviđaju uvođenje doživotne kazne za ubice dece i oštrije kazne za nasilnike, silovatelje i dilere.

Jurić očekuje da ovaj zakon bude na snazi do kraja godine.

"Do kraja februara predlog izmena Krivičnog zakonika će, prema najavama ministarke pravde Nele Kuburović, biti dostupan javnosti, a nakon toga i pred poslanicima u Skupštini Srbije. Očekujem da u ovoj godini zaživi doživotna kazna zatvora, odnosno da će na nju moći da se pozivaju sudovi", izjavio je Jurić za Tanjug.

Jurić je u novembru 2017. godine Skupštini Srbije predao 158.460 potpisa građana za uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се