Vodostaji reka u porastu, nema opasnosti od poplava

Zbog topljenja snega vodostaji reka u Srbiji su u porastu, ali nema opasnosti od izlivanja, kaže za RTS Zvonimir Kocić iz preduzeća "Srbijavode".

Zvonimir Kocić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da ne očekuju povećanje vodostaja i dostizanje kriterijuma pri kojima se proglašava odbrana od poplava.

"Trenutno ne postoji opasnost, a očekivano je da u narednih deset dana dođe do daljih porasta vodostaja, ali bez nekih opasnosti", objasnio je Kocić.

Ukazao je da su kritična mesta na kojima se trenutno izvode radovi.

"Na svim tim lokalitetima preduzete su odgovarajuće mere preventive, tako da se na tim lokalitetima ne mogu očekivati nikakvi rizici od poplava", naglasio je Kocić.

Na pitanje koliko mogu uticati hidrološke prilike u regionu na našu zemlju, Kocić kaže da se to ne može odraziti na naše područje.

"Sve što se u regionu dešava upravo je posledica otopljenja snega, povremeno ima i nekih kišnih epizoda, međutim to se ne može odraziti nikako na naše područje", dodaje Kocić.

Naglasio je da je podizanje svesti javnosti od velikog značaja pre svega kada je reč o neplanskoj izgradnji ili korišćenju korita vodotoka za bacanje smeća i otpada.

"Građani moraju biti upoznati sa tim da se vodotoci ne koriste na neki način koji sprečava oticanje velikih voda", zaključio je Kocić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи