Infektivna klinika dobija novo ruho

Posle skoro čitavog veka, Infektivna klinika u Beogradu konačno dobija nov izgled, saznaje RTS. Renoviranje počinje na jesen.

Oljušteni malter, zarđali kreveti, dotrajale cevi, buđ u kupatilima mogu se videti ne samo u horor filmovima nego i u jednoj zdravstvenoj ustanovi u Beogradu, u kojoj se leče pacijenti oboleli od teških ali i zaraznih bolesti, hepatitisa, side, malih boginja, malarije.

Infektivna klinika u Beogradu postoji 93 godine. O kompletnom renoviranju i novoj zgradi priča se duže od 20 godina.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da je jučerašnji sastanak sa predstavnicima Ministarstva i Kancelarije za kapitalna ulaganja završetak ogromnog posla za pripremu rekonstrukcije.

Stevanović je objasnio da rekonstrukciju Infektivne klinike otežava i to što mora da bude u neposrednoj blizini Kliničkog centra i to je institucija koja radi 24 sata. 

"Dogovoreno je da nema prekida rada, da nema izmeštanja Klinike zahvaljujući faznoj rekonstrukciji", naveo je Stevanović i dodao da će se na kraju izgraditi i jedan novi objekat.

Kako je dodao, projekat je sada u pripremi, a prvi radovi će početi na jesen. "Konačno se radi ono što se dugo očekivalo", kaže direktor Infektivne klinike.

Infektivna klinika sastoji se od šest objekata, paviljonskog tima, koje je zub vremena ozbiljno načeo. Postoji 93 godine, a o kompletnom renoviranju i novoj zgradi priča se duže od 20 godina.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи