Od aprila rekonstrukcija pruge Niš–Zaječar

"Infrastruktura železnice Srbije" u aprilu će početi sa prvom rekonstrukcijom pruge Niš–Zaječar od kako je ona napravljena, najavio je generalni direktor kompanije Miroljub Jevtić.

Da je rekonstrukcija neophodna, svedoči i nedavno iskliznuće dve cisterne privatnog operatera kod Svrljiga, kaže Miroljub Jevtić i dodaje da vremenske neprilike nisu bile uzrok tome.

"Reč je o jednoj od najlepših evropskih pruga, sa 54 mosta i 32 tunela", rekao je Jevtić najavljujući nove aktivnosti ove kompanije u 2019. godini. 

Inače, ukazao je i da se železnički saobraćaj u Srbiji u zimskim uslovima odvija se potpuno bezbedno.

"Za to se postaralo oko 900 zaposlenih u 'Infrastrukturi železnice Srbije', koji su svakodnevno angažovani na čišćenju i održavanju železničke infrastrukture. Pored toga, imamo petnaest mobilnih ekipa za hitne intervencije, šest posebnih ekipa sa mehanizacijom i dve ekipe specijalizovane za održavanje kosina, koje su spremne da u uslovima velikih vremenskih neprilika brzo i u najkraćem roku reaguju. Svim aktivnostima za rad u zimskih uslovima upravlja Centralni operativni štab 'Infrastrukture železnice Srbije', koji dežura neprekidno", objasnio je Jevtić povodom vremenskih neprilika najavljenih za naredne dane.

Prema njegovim rečima, "Infrastruktura železnice Srbije" blagovremeno je obavila sve pripreme za rad u zimskim uslovima, a dežurne ekipe ove kompanije su angažovane na čišćenju pruga, perona i prilaznih puteva, kako bi se železnički saobraćaj u Srbiji tokom zime redovno i nesmetano odvijao.

"Da je 'Infrastruktura železnice Srbije' u potpunosti spremna za rad u zimskim uslovima, govori i činjenica da je i tokom prethodnog snežnog talasa u Srbiji železnička infrastruktura funkcionisala bez i jednog problema", zaključio je Jevtić u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво