Revizor ne dolazi na poziv Upravnog odbora

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je da je odluka da RTS bude subjekt revizije u 2019. godinu predstavlja deo usvojenog Programa revizije za 2019. godinu, a ne rezultat dopisa koji je Upravni odbor te medijske kuće uputio na adresu DRI, a sa zahtevom da se sprovede kontrola poslovanja javnog medijskog servisa.

Time je DRI demantovao informaciju da je svoju komisiju poslao u RTS na poziv njihovog Upravnog odbora, kako je to RTS objavio na sajtu.

"DRI samostalno odlučuje o subjektima revizije, predmetu, obimu i vrsti revizije, vremenu početka i trajanja revizije, odnosno DRI samostalno planira, sprovodi i izveštava o izvršenoj reviziji, prema Ustavu Republike Srbije i Zakonu o Državnoj revizorskoj instituciji", navodi DRI u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

DRI u saopštenju za medije napominje da ta institucija svake godine primi mnogo zahteva od fizičkih lica, pravnih lica, udruženja, državnih organa i drugih, za sprovođenje revizije, te da je moguće da se nekada podudari zahtev sa odlukom o subjektu revizije, ali dodaju da to ne daje za pravo nikome da tvrdi da je na njegov zahtev odlučeno o reviziji.

Takođe, DRI demantuje informaciju da je "generalni državni revizor Duško Pejović doneo odluku da Državna revizorska komisija od 14. januara do 15. novembra 2019. godine sprovede reviziju pravilnosti poslovanja RTS-a tokom 2018. godine".

Državna revizorska institucija, kako navode, sprovešće reviziju pravilnosti poslovanja RTS-a u navedenom periodu za 2018. godinu na osnovu odluke Saveta, kao najvišeg organa DRI, a zaključak o sprovođenju revizije potpisao je generalni državni revizor u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво