Prekinut štrajk u Republičkom geodetskom zavodu

Nakon sastanka sa ministrom za rad i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem i Kabinetom predsednice Vlade Ane Brnabić, prekinut je štrajk u Republičkom geodetskom zavodu, u koji su tamo stupili članovi sindikata "Nezavisnost" i Jedinstvene organizacije sindikata RGZ.

Na sastanku je postignut dogovor i doneto kompromisno rešenje prihvatljivo svim stranama u sporu, a u cilju umanjenja štetnih posledica štrajka po građane, saopštilo je resorno ministarstvo.

Štrajk u Republičkom geodetskom zavodu započeo je 6. decembara 2018, a u prethodnom periodu održano je nekoliko sastanaka sa Inspekcijom rada i Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova, uz prisustvo ministra Đorđevića, dodaje se u saopštenju.

Službe katasra u nekim lokalnim samoupravama radile su, a u nekim gradovima nisu skoro mesec dana.

Šalteri katastra za nepokretnosti za područje grada Čačka i danas rade uobičajeno, jer u toj službi u Čačku nikada nije bilo štrajka.

Međutim, u Moravičkom okrugu službe katastra u Ivanjici i Lučanima nisu radile.

U službi za Katastar u Kraljevu nisu radili sa strankama. Za 26 dana koliko Služba za katastar nepokretnosati u Kraljevu nije radila sigurno je da se broj predmeta nagomilao odnosno da je odbijeno na stotine zahteva građana za izdavanje raznih dokumenata.

Služba za katastar nepokretnosti u Kraljevu nije radila od 24. decembra kada su zaposleni izdavali samo potvrde za zdravstvene knjižice i dokumenta radi regulisanja prava stranaka koje žive ili putuju u inostranstvo.

U štrajku su bili članovi sva tri reprezentativna sindikata Republičkog geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti u Kraljevu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво