Saradnja NIS-a sa univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu

Predstavnici univerziteta u Beogradu i Novom Sadu potpisali su memorandume o saradnji sa kompanijom NIS, kojim se predviđa razmena znanja i iskustava, studenata, kao i gostovanja profesora i stručnjaka te kompanije i univerziteta.

Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je u Palati Srbija prisustvovao potpisivanju memoranduma, ukazao je da kompanija NIS dosta ulaže u obrazovanje.

Srbija sarađuje sa Rusijom u raznim oblastima, rekao je Šarčević i dodao da ima još prostora za saradnju, naročito kada je reč o obrazovanju.

Ministar je najavio da će u narednom periodu biti potpisan i memorandum sa ruskim univerzitetom MGIMO.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović zahvalila je NIS-u koji, dodala je, podržava univerzitetsku zajednicu u Srbiji i pomaže i posreduje da odnosi sa ruskim univerzitetima budu još bolji.

Takođe, zahvalila je i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja što daje punu podršku saradnji na univerzitetskom nivou.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja memoranduma o saradnji sa kompanijom NIS koja je, istakao je, u prethodnom periodu stipendirala studente Univerziteta u Novom Sadu.

Kako je dodao, ta kompanija je veoma aktivna i u obezbeđivanju uslova za istraživanja.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov je rekao da ta kompanija već sedam godina sarađuje sa univerzitetima u Srbiji.

"Rezultati te saradnje su apsolutno konkretni. Prošle godine smo zaposlili 17 studenata koji su bili naši stipendisti, od kojih je osam steklo obrazovanje na najboljim ruskim univerzitetima", rekao je Smirnov.

On je dodao da je kompanija NIS spremna da i dalje razvija saradnju sa srpskim univerzitetima u skladu sa svojim mogućnostima.

Memorandum između kompanije NIS i Univerziteta u Beogradu potpisali su generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović, dok su memorandum između kompnije NIS i Univerziteta u Novom Sadu potopisali Tjurdenjev i rektor Univerzita u Novom Sadu prof. Dejan Jakšić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи