Najviše građana uz RTS tokom Putinove posete

Prvi program Radio-televizije Srbije, u danu posete predsednika Ruske Federacije Srbiji, bio je ubedljivo najgledaniji TV program.

Već u prvim minutima TV prenosa i specijalne emisije "Putin u Srbiji: istorija, ekonomija, kultura", preko dva miliona ljudi pratilo je naš Prvi program, a milionski auditorijum nastavio je da prati RTS tokom čitavog dana.

Prenosili smo sva dešavanja, sa više od deset lokacija u prestonici i gledalo nas je 26,5 odsto televizijske publike (više nego svaki četvrti gledalac), uz dnevni auditorijum od čak 3.654.000 gledalaca. Prva naredna televizija sa nacionalnom pokrivenošću imala je skoro šest odsto manju gledanost.

Posetu Vladimira Putina, RTS je pratio sa četvoro reportažnih kola i 50 kamera, uz angažovanje tima od 300 profesionalaca.

Emitovali smo oko devet sati programa uživo.

U Studiju 10 smenjivali su se razgovori sa gostima, direktni prenosi i uključenja reportera RTS- a: uživo su intervjuisali i ruske i srpske zvaničnike, koji su za Javni medijski servis govorili o unapređenju saradnje dveju država.

Osim televizijskog prenosa, o svim detaljima događaja smo tokom jučerašnjeg dana kontinuirano izveštavali i na Prvom programu Radio Beograda, čiji su reporteri i novinari takođe realizovali direktan radio prenos, uključenja i specijalne emisije, takođe u ukupnom programskom trajanju od devet sati, kao i na RTS1.

RTS je omogućio auditorijumu širom sveta da i putem interneta isprate posetu ruskog predsednika Srbiji: iz časa u čas na Internet portalu RTS-a i preko multimedijalne platforme RTS Planeta.

Hvala na poverenju.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 18. jan 2019, 10:43) - anonymous [neregistrovani]

???

Pa nisu gledali vas vec Putina.