Vučić i Putin položili vence na spomenike oslobodiocima

Predsednik Aleksandar Vučić i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je doputovao u zvaničnu posetu Srbiji, položili su vence na Spomenik oslobodiocima i Spomenik crvenoarmejcu.

Dvojicu državnika na Groblju oslobodiocima Beograda 1944. dočekali su počasni bataljon Garde i orkestar Vojske Srbije, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i veliki broj okupljenih građana koji su pristigli iz cele Srbije.

Uz intoniranje himni dve zemlje, Vučić i Putin su najpre položili vence na Spomenik oslobodiocima Beograda 1944.

Na jednom vencu piše "Oslobodiocima Beograda predsednik Republike Aleksandar Vučić", a na drugom, na ruskom jeziku – "Od predsednika Ruske Federacije".

Vučić i Putin zatim su položili vence i na Spomenik crvenoarmejcu, koji je podignut u čast ruskih vojnika palih za slobodu Beograda.

Na njima piše "Hrabrim ruskim saborcima predsednik Republike Aleksandar Vučić", odnosno, na drugom, "Od predsednika Ruske Federacije".

Groblje oslobodiocima Beograda 1944. je spomen-groblje posvećeno jugoslovenskim i sovjetskim borcima poginulim u borbama za oslobodenje Beograda, oktobra 1944. godine.

Tu je sahranjeno 1.395 boraca NOV i POJ i 818 boraca Crvene armije.

Uređeno je i otvoreno 20. oktobra 1954. godine povodom desetogodišnjice oslobođenja, a nalazi se u Ulici Mije Kovačevića, preko puta glavnog ulaza u Novo groblje.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 17. jan 2019, 15:11)
Воронцов [neregistrovani]

То је право поштовање заслужним у прошлости

Прво дакле одавање почасти ослободиоцима Београда, то је право сећање и одавање поште заслужним у историји.

(četvrtak, 17. jan 2019, 14:35)
anonymous [neregistrovani]

reč

Srećna je Srbija. Uz visoke počasti dočekuje voljenog gosta. Ori se Beograd. Vučić i Putin u bratskom zagrljaju.