NUNS: Istražiti slučaj izgorelog automobila

Nezavisno udruženje novinara Srbije očekuje da će kosovska policija razmatranjem nekih novih činjenica rasvetliti slučaj izgorelog automobila novinarske ekipe nedeljnika Vreme, navodi se u današnjem saopštenju.

NUNS podseća da se auto kolega iz Vremena zapalio pred administativnim prelazom Jarnje 4. januara na povratku novinarske ekipe sa zadatka koji su obavljali u Kosovskoj Mitrovici.

Oni su o tome obavestile kosovsku policiju koja je izvršila uviđaj i napravila službenu belešku.

Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zastupanje slobode medija i bezbednosti novinara pisala je kosovskoj policiji povodom tog incidenta i tražila više informacija o slučaju.

Prosledila je i otvoreno pismo zabrinutosti redakcije nedeljnika Vreme u kome se traži pokretanje istage i preduzimanje konkretnih koraka kako bi se otklonila svaka sumnja da je požar podmetnut.

U odgovoru kosovska policija navodi da je povodom zahteva Regionalne platforme preduzela dodatne radnje i kontaktirala tužilaštvo kako bi se ponovo razmotrio slučaj.

NUNS očekuje da će kosovska policija postupiti profesionalno i brzo i efikasno istražiti slučaj izgorelog automobila.

To udruženje je pozvalo sve kolege i koleginice da dođu na dobrotvornu aukciju fotografija Marije Janković u subotu, 19. januara u 20.30, u beogradskom Pres kafeu, u Knez Mihailovoj 6, treći sprat.

Auto koji je izgoreo kod Jarinja bio je Marijino privatno vlasništvo koje joj je neophodno sredstvo za rad, navodi NUNS u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво