Osude uvreda upućenih novinarima

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije osudila su uvrede koje su funkcioneri uputili novinarima Seni Todorović i Milutinu Mitriću.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je uvrede koje su prethodnih dana funkcioneri i članovi partija uputili novinarima Seni Todorović i Milutinu Mitriću, saopštio je UNS.

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, u raspravi na Tviteru 14. januara, vređao je novinarku Senu Todorović, nazvavavši je "matorom žutom k****m koja se usuđuje da komentariše ljude o kojima ništa ne zna", podseća u saopštenju UNS.

Banđur je u utorak na ovoj društvenoj mreži napisao kako mu je "žao što je, nakon provokacije, Seni Todorović uputio reči koje su u trenu sublimirale duševni bol koji mu je nanet, a koje, potpuno se slaže, nisu primerene! Zloupotrebljava se i u prvi plan ističe da je Sena Todorović novinarka sa ciljem da se podmetne namerno vređanje novinarke, kako bi se izvukle neke paralele! Otpisujem na ono što tviteraš piše, a ne prema zanimanju ili nekoj drugoj osobini!", prenosi UNS Banđurovu poruku.

U saopštenju UNS navodi i da je Branko Ćirjaković iz Subotice, uz brojne uvrede i psovke, na svom Fejsbuk profilu zapretio dugogodišnjem dopisniku Večernjih novosti iz Subotice Milutinu Mitriću i tražio od njega da se izvini što je pisao o njegovom ocu Srećku Ćirjakoviću.

Branko Ćirjaković je, kako navodi na svojim profilima na društvenim mrežama, član "Narodnog Slobodarskog Pokreta, desničar, suverenista".

"Ako to ne objaviš u svom članku onda ćemo videti koje su nam opcije da naplatimo svoju čast. Mali je grad, pa kad se sretnemo dogovorićemo se. A moramo to brzo jer ubrzo ćeš ostati i bez tog poslića što te drži u polusitom stanju kojim si zadovoljan. Operi prsluk i vidimo se brko", napisao je nakon vređanja Ćirjaković.

U saopštenju povodom tih uvreda, UNS protestuje zbog jezika mržnje upućenog novinarima i ističe da ovakav način javne komunikacije nije prihvatljiv za funkcionere i članove političkih stranaka.

Uvredljive poruke osudilo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

NUNS poziva gradske vlasti Niša da javno osude nedostojno ponašanje svog funkcionera, protiv njega preduzmu odgovarajuće mere i da to javno saopšte.

Rasprava je, kako NUNS navodi, počela povodom tvita Dragana Đilasa da na skup dobrodošlice ruskom predsedniku 17. januara ljudi pod prisilom dolaze iz cele Srbije, a da 16. januara na miting opozicije povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića dolaze svojom voljom, prenosi NUNS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво