Penzija za udovicu Šabana Bajramovića

Milica Bajramović, udovica kralja romske muzike primaće porodičnu penziju od Nove godine, obećao ministar Rasim Ljajić prilikom posete porodičnoj kući Bajramovića u Nišu.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić obećao je udovici pevača romske muzike Šabana Bajramovića, Milici da će od Nove godine primati porodičnu penziju.

Ljajić je u Nišu posetio kuću pokojnog romskog pevača, čija udovica Milica Bajramović nema nikakva primanja osim socijalne pomoći od 3.800 dinara.

"Pokušavamo da rešimo problem koji je formalno-pravne prirode za državu, a vrlo važan životni problem za porodicu Šabana Bajramovića. Problem je što je on imao godinu i tri meseca radnog staža i nema nikakve pravne osnove za penziju, a samim tim ni za porodičnu penziju", objasnio je ministar.

Ljajić je objasnio da će organizovati veliku akciju da se do Nove godine  prikupi 490.000 dinara za doprinose, kako bi Bajramovićeva stekla pravo na penziju.

Tako bi porodica Šabana Bajramovića od 1. januara počela da prima porodičnu penziju, odnosno 70 odsto penzije koju bi Bajramović primao da je živ.

"Porodica će dobiti nekakvu sigurnost i redovne mesečne prihode. Nismo u prilici da nešto više uradimo. On to zaslužuje, porodica to zaslužuje", rekao je Ljajić.

Lažni rođak na koncertu 

"Sada će mi se život skroz promeniti, zahvaljujem ministru Ljajiću na podršci. Moj suprug je tri meseca kada je bio bolestan plakao i govorio ti nemaš od čega da živiš kako ćeš da živiš",priča kroz suze udovica Milica Bajramovića.

Ministar Ljajić se začudio da je na nedavnom koncertu "Prijatelji Šabanu" u beogradskom Sava centru pored minstra kulture sedeo neko ko se lažno predstavio kao najbliži rođak porodice Bajramović.

Šaban Bajramović umro je juna ove godine. Koncertom koji je održan 8. decembra njegovi saradnici i prijatelji obeležili su šest meseci od njegove smrti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво