Pokrenuta S.O.S. linija za prevenciju suicida

Ministarstvo zdravlja i Klinika Dr Laza Lazarević", pokrenuli su nacionalnu S.O.S. telefonsku liniju za prevenciju suicida. Ministar zdravlja najavio je otvaranje centara i u drugim gradovima Srbije i napomenuo da ovakav vid pomoći može da smanji broj samoubistava za 30 odsto.

Ova telefonska linija radiće neprekidno – 24 časa, sedam dana nedeljno. Uključeni su psihijatari, psiholozi, medicinske seste, tehničari, socijalni radnici.

Doc. dr Ivana Stašević Karličić, v.d. direktora Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" kaže da pomoć mogu da zatraže svi građani koji misle da su u krizi i koji imaju subjektivni osećaj koji ih navodi na misli da bi trebalo da prestanu da žive. 

Poručuje da je život najveće bogatstvo i dar za čoveka i da je klinika svesna stope suicida u svetu i u Srbiji i da je zato i osnovana linija za prevenciju.  

Dodaje da razgovori nisu ograničeni i da mogu da se jave građani sa teritorije cele Srbije na broj telefona: 011/7777-000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво