Vulin: Srbija je mirna, sigurna i zaštićena dok je tu njena vojska

Uoči pravoslavne Nove godine, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, obišli su dežurne snage u sistemu PVO u garnizonu Pančevo.

Aleksandar Vulin je istakao da samo ujedinjeni u očuvanju vitalnih nacionalnih ciljeva možemo da budemo dostojni svojih predaka i da ostavimo mirnu, sigurnu i snažnu Srbiju svojim potomcima.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije je spremna, tehnički osposobljena, njeni pripadnici su visoko obučeni i visokomotivisani i njihov moral je nesporan.

"Oni svoju zemlju vole i baš zato, Srbija je i ove noći, baš kao što će biti i svake druge noći mirna, sigurna, čuvana i zaštićena dok je tu njena vojska", poručio je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar je građanima čestitao Novu godinu i poručio da mogu biti ponosni na svoju zemlju.

"Svima koji danas praznuju dolazak Nove godine želim ličnu i porodičnu sreću, želim im puno zdravlja i rada, a svim Srbima gde god da slave, da budu srećni, da budu ponosni na svoju Srbiju i da godinu koja je pred nama, provedu radeći i boreći se za Srbiju", istakao je Vulin.

Načelnik Generalštaba general Mojsilović, nakon obilaska raketne baterije koja je u stalnom borbenom dežurstvu zaštite vazdušnog prostora, čestitao je svim pripadnicima Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti Novu godinu, uz želju da ih prati dobro zdravlje, lična, porodična i vojnička sreća.

Komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva pukovnik Tiosav Janković, tokom obilaska, informisao je ministra odbrane o osnovnim zadacima te brigade i dežurne raketne baterije u sistemu PVO.

"Raketne i samohodne raketne baterije za protivvazduhoplovna dejstva iz sastava 250. raketne brigade nalaze se na redovnom izvršenju zadataka kontrole zaštite suvereniteta vazdušnog prostora Republike Srbije. Taj zadatak traje 365 dana u godini, 24 časa dnevno i zahteva neprekidnu ispravnost sredstava ratne tehnike i vrhunsku osposobljenost ljudstva. Mi takve ljude i takvu tehniku imamo u brigadi i svakog dana smo spremni da izvršimo svoj zadatak - da zaštitimo vazdušni prostor Republike Srbije", naglasio je pukovnik Janković.

Nakon obilaska, nastavak posete protekao je u razgovoru sa pripadnicima dežurne raketne baterije

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво