Jurić: Vraćanje doživotnog zatvora pobeda građana i vlade

Ovo bi mogla da bude zajednička pobeda 160.000 građana ove zemlje koji su potpisali peticiju za uvođenje doživotnog zatvora za pedofile i ubice dece, ljudi koji su bili angažovani u kampanji, i Vlade Republike Srbije, izjavio je Igor Jurić, predsednik Fondacije "Tijana Jurić" koja je pokrenula tu inicijativu.

Jurić je ocenio da je najava uvođenja doživotne kazne prvi korak ka tome da Srbija bude uređenija zemlja.

"Ovako jedna država treba da funkcioniše. Hvala Vladi RS, Ministarstvu policije i Ministarstvu pravde što će poslušati volju svojih građana. Nadamo se da će u što kraćem roku preći s reči na delo", naveo je Jurić na svom nalogu na Fejsbuku.

I Udruženje sudija i tužilaca Srbije podržava nameru države da se obračuna sa, kako navode, "ustaljenom praksom izricanja kazne zatvora blizu propisanog minimuma".

Naglašavaju da je pravosuđe u okviru svojih ustavnih zadataka spremno da savesno odgovori svojim zadacima, ali da mu je neophodan odgovarajući zakonski okvir. Zato su, kažu, spremni da učestvuju u izradi predloga odgovarajućih zakonskih izmena koje će omogućiti bolju zaštitu građana i efikasnije suzbijanje svih oblika kriminaliteta. 

broj komentara 20 pošalji komentar
(nedelja, 13. jan 2019, 08:15) - anonymous [neregistrovani]

Tačno

Zakon treba da bude najstroži j zbog porodice Jurić koja je mnogo propratilia, ima takvih na žalost još

(nedelja, 13. jan 2019, 00:19) - Jova [neregistrovani]

Jova32@gmail.com

Napokon prava vlast je reagovala na kriminal.

(subota, 12. jan 2019, 23:14) - Aleksa [neregistrovani]

Pravda

Zlikovci i monstrumi poput onog od koga je stradala Tijana Jurišić zaslužuju i goru kaznu od doživotne robije ali je i takva kazna bar neka pravda za njihove žrtve.

(subota, 12. jan 2019, 22:27) - Lara [neregistrovani]

Dozivotna je spas

Hvala Bogu da ce uvesti dozivotnu, bar psihopate i kriminalci nece imati priliku da ponove krivicna dela.

(subota, 12. jan 2019, 21:00) - anonymousMaster [neregistrovani]

Master

Gospodine Juriću svaka vam čast na istrajnosti!

(subota, 12. jan 2019, 20:32) - anonymous [neregistrovani]

Mora i jeftinije i strožije

Slažem se sa ovim kaznenim merama, ali se pitam, pa zar opet porodice koje su naprimer izgubile svoje dete ili bilo koga, da doživotno hrane i odevaju takve monstrume koji se izležavaju po zatvorima na grbačama radnog naroda ove države!!!???. Ja bih, ako hoćemo pravdu, takve vezao na centru grada da može svaki prolaznik da ih pljune i baci kamenicu na njih i da na takav (narodni) način pocrkaju, ali što pre, da se ne troši narodni novac. To sve naravno samo kada su dokazi stopostotni da je taj neko i zaista kriv a ne na sumnjivim dokazima, reko onaj videla tamo neka!?!?!. Puno pozdrava iz Saudi Arabije.

(subota, 12. jan 2019, 20:20) - Tesla381m [neregistrovani]

Svet naopacke

To sto dolazi od strane vlasti i ne zabrinjava me ( posebno ne u ovom trenutku) toliko koliko i podrska...

(subota, 12. jan 2019, 19:08) - Igor [neregistrovani]

Juric

Svaka cast Juricu na ovolikoj hrabrosti i zalaganju.

(subota, 12. jan 2019, 18:10) - anonymous [neregistrovani]

reč

Ogromno zalaganje i borba Jurića, čoveka koji je na najsuroviji način ostao bez svog deteta, urodila je plodom. Doživotna robija za sve koji se drznu da izvrše zločin nad decom, po meni bez prava na pomilovanje.

(subota, 12. jan 2019, 17:24) - anonymous [neregistrovani]

Oki

Takvi treba da trule u zatvoru kao primer ostalima i neka vide neki buduci nesrecnici sta ce se desiti aki pokusaju. Posebno za silovatelje dece.