Pomoć iz Banjaluke za decu s posebnim potrebama na Kosmetu

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Banjaluke i ove godine sakupio je i uručio finansijsku pomoć za lečenje dece sa posebnim potrebama u Kosovskoj Mitrovici. Aktivisti Odbora su organizovali i dopremanje hiljadu novogodišnjih paketića.

Više godina zaredom odbor iz Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u fokusu ima sakupljanje pomoći za Udruženje dece sa posebnim potrebama u severnom delu Kosovske Mitrovice. I ove godine uručili su im ček od 35.000 evra i zatražili od lokalne zajednice izgradnju centra za dnevni boravak dece.

"Molim vas, uradimo ovo. Ovoj deci dnevni centar, u kojem će se oni osećati kao domaćini, u kojem će se edukovati, u kojem će naći sebe i svoje talente i biti možda samostalni ljudi – to će biti uspeh svih nas. Ako to uradimo – manastir smo napravili", poručio je predsednik Odbora Milorad Arlov.

U rukovodstvu Kosovske Mitrovice ističu da su shvatili problem osoba sa posebnim potrebama, tvrdeći da im nije potrebno sažaljenje već konkretna pomoć i prihvatanje u društvu.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić istakao je da su u proteklih pet godina zaposlili 36 osoba sa invaliditetom, a da očekuje da će ove godine moći da kaže da je Mitrovica jedna od retkih opština u Srbiji koja je zaposlila sve osobe sa invaliditetom, i da ih nema više na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Udruženje "Podrži me", je od osnivanja prepoznalo muku 126 porodica kojima je potrebna konkretna pomoć u lečenju i zbrinjavanju dece sa posebnim potrebama.

"Smatram da smo za ovih godinu dana dosta uradili, ali uz vašu pomoć uradićemo mnogo više. Hvala vam od srca", navela je Ivana Rakić iz Udruženja "Podrži me".

Akciju prikupljanja pomoći za decu sa posebnim potrebama u banjalučkom odboru pokrenuli su početkom decembra i ona traje i danas.

Milorad Arlov je na Kosovo i Metohiju doneo i oko 1.000 paketića za decu u Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku, Leposaviću i Prilužju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво