Novi snimak nasilja u školi, sumnja se da je namešten

Na društvenim mrežama se pojavio još jedan snimak vršnjačkog nasilja, u Osnovnoj školi "Petar Kočić" u Zemunu, na kojem se vidi kako dečak prvo u toaletu, a potom i u učionici, tuče vršnjaka.

Postoji, međutim, sumnja da se nasilje nije dogodilo i da je snimak "namešten". 

U Ministarstvu prosvete za Tanjug kažu da su upoznati sa tim slučajem i da je tim za borbu protiv nasilja stupio u kontakt sa rukovodstvom škole, te da je direktoru naloženo da pokrene disciplinski postupak protiv svih učenika koji se vide na snimku, kao i onih koji su to posmatrali i snimali.

Ministar Mladen Šarčević je naložio direktoru škole da se obrati policiji kako bi bile podnete prekršajne prijave protiv roditelja učenika.

"Ukoliko se nasilje dogodilo, svi odgovorni će snositi posledice. Međutim, i ukoliko su učenici fingirali nasilje, to je jednako ozbiljna situacija i roditelji će morati da preuzmu odgovornost za to", rekao je Šarčević za Tanjug

Na snimku se prvo vidi kako dečak obara drugog na pod u toaletu i počinje da ga udara, nakon čega drugi učenik pokušava da ih razdvoji, ali ne uspeva.

U nastavku snimka, isti učenik ponovo napada svog vršnjaka, obara ga na pod u učionici, uzima stolicu i podiže je uz reči "Hoćeš da te ubijem", na šta dečak odgovara "Nemoj".

Međutim, među komentarima na Jutjub kanalu, na kojem je snimak objavljen, piše i da je snimak namešten.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 10. jan 2019, 20:55)
anonymous [neregistrovani]

re deca

to je tuca a ne ovo kod nas.

(četvrtak, 10. jan 2019, 19:07)
anonymous [neregistrovani]

deca

neki dan su se u zapadnom londonu potukla deca,albanska i deca sa jamajke.stiglo je stotinjak auta sto roditelja,rodjaka,prijatelja...policija nije mogla da ih smiri pa su stigla dva helikoptera da snimaju okrsaj pa su ih posle lagano privodili na saslusanje. hocu da kazem dokle moze da dovede decija tuca. strasno.