Oprez zbog poledice, upozorenje na snežne padavine

Zbog niskih temperatura i formiranja poledice potreban je oprez. Auto-moto savez Srbije saopštava da bačena so pri niskim temperaturama nema pravi efekat, Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje na snežne padavine i povećanje snežnog pokrivača, koje važi od sutra za područje Srbije.

Sutra po podne i uveče na severu zemlje se očekuje pet do deset centimetara novog snega.

Tokom noći ka nedelji i u nedelju u ostalim krajevima, biće oko deset centimetara novog snega, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima i u planinskim predelima lokalno i više.

Duvaće jak, u planinskim predelima olujni, severni i severozapadni vetar, uz vejavicu i stvaranje snežnih nanosa, dodaje se u upozorenju.

U Srbiji će sutra jutarnja temperatura biti od -10 stepeni do minus pet, a najviša dnevna od minus četiri do dva.

U Beogradu će jutro biti pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem. Pre podne postepeno povećanje oblačnosti, po podne i uveče sa snegom.

Više padavina se očekuje tokom noći, kada će doći do povećanja visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, jugozapadni, uveče u skretanju na severozapadni pravac.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do utorka biti hladno, u jutarnjim satima sa mrazom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta ispod nule.

U ponedeljak u većem delu zemlje biće suvo, samo na jugozapadu i jugu mestimično sa snegom uz postepeni prestanak padavina, dok će u utorak biti suvo u celoj zemlji. Od srede oblačno sa padavinama, uz manji porast temperature.

Mihajlović: Maksimalan oprez u saobraćaju, životi najvažniji

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom najavljenog ledenog talasa.

"Nadležne službe, putari, železničari 24 sata su na terenu i činiće sve da se saobraćaj odvija nesmetano i da, pre svega, svi učesnici u saobraćaju budu bezbedni", navela je Mihajlovićeva.

Zajednički zadatak svih nas – bilo da smo pešaci, vozači automobila, kamiona ili vozači autobusa koji odgovaraju i za živote tuđe dece i porodica – jeste da budemo maksimalno oprezni jer time čuvamo i svoj život i živote drugih, dodala je Mihajlovićeva.

"Svaki trenutak nepažnje može da ugrozi živote dece i da zavije u crno čitave porodice, kao što i dodatan oprez, poštovanje saobraćajnih pravila i umerena brzina mogu da pomognu da se životi sačuvaju", navodi se u saopštenju.

Ona je istakla da je posebno važno da vozači koji kreću na put to ne čine ako nemaju zimsku opremu, jer time rizikuju i svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao i da brzinu vožnje prilagode uslovima na putu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво