Posle slavske večere – alko-test

Zbog najčešće krsne slave, Svetog Nikole, na ulicama širom Srbije biće pojačana policijska kontrola. Protekle nedelje je od 150.000 kontrolisanih vozača, čak 1.700 njih pilo. Čak 380 vozača je tada isključeno iz saobraćaja i poslato na trežnjenje. Da bi sve proteklo kako treba, vozačima se savetuje da izbegavaju konzumiranje alkohola.

Mnoga vozila su ovih dana okovana snegom i ledom. Važno je da se ona očiste kako bi bila bolja vidljivost u toku vožnje.

Policija je odredila kaznu od 5.000 dinara za one koji ne očiste led i sneg sa svojih vozila, jer je vozilo tehnički neispravno i može biti isključeno iz saobraćaja.

"Morate da imate potpunu vidljivost, sva stakla na vozilu moraju biti prozirna. Imali smo teške saobraćajne nezgode, naročito sa pešacima zbog toga što ih vozači nisu blagovremeno opazili", rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Pogotovo je važno da se sneg očisti sa krova kamiona i autobusa.

"Ukoliko sneg padne sa cerade kamiona, može da izazove ozbiljnu štetu na vozilu i da izazove tešku saobraćajnu nezgodu", napominje Okanović.

Posebno skreće pažnju vozačima koji danas idu na slavu da ne konzumiraju alkohol. 

"Moramo da shvatimo da slaveći sveca, slavimo vrline, nemojte da iskazujte svoje mane. Za one koji to ne shvate, tu su patrole saobraćajne policije koje će biti u pojačanom režimu. Moramo da se zamislimo kada potegnemo za drugom čašicom alkohola, da li, slaveći sveca, treba nekoga da usmrtimo u saobraćaju", ističe Okanović.

Beogradskim vozačima se savetuje da odrede unapred putanju, jer je dosta manjih sporednih ulica koje su i dalje teško prohodne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво