Uklonjen kran u Takovskoj, saobraćaj normalizovan

Nakon više od 20 sati, deo Takovske ulice koji je bio zatvoren zbog krana koji se nakrivio je pušten u saobraćaj, kako za vozila tako i za pešake. Stanovnici koji su juče evakuisani mogu da se vrate u svoje domove, ali okolne zgrade još nemaju vodu. Iz gradske uprave najavljuju krivične prijave protiv odgovornih koji su postavkom krana ugrozili instalacije ispod njega.

Autobuske linije 23 i 79 ponovo saobraćaju redovnom trasom, kao i trolejbusi. Kran se, inače, nakrivio zbog vode koja je isticala iz napukle vodovodne cevi.

Iako su ekipe Beogradskog vodovoda na terenu, to ne znači da će i stanari koji dva dana imaju suve slavine dobiti vodu.

Iznad napukle cevi, ostala je temeljna stopa krana. Za njeno uklanjanje potrebna su dva do tri dana.

Zato se traži alternativni put do cevi, kako bi tokom dana, stanari konačno dobili i vodu.

Glavaš: Krivične prijave protiv odgovornih

Sekretarijat za inspekcijske poslove i Beogradski vodovod i kanalizacija podneće adekvatne mere i krivične prijave protiv odgovornih koji su postavkom krana ugrozili instalacije koje se nalaze ispod njega, najavio je vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

"Gradska uprava osuđuje ovakve poteze investitora koji ugrožavaju snabdevanje sugrađana energentima i preduzeće se sve zakonske mere kako bi se onemogućilo dalje ugrožavanje i snabdevanje građana", naglasio je Glavaš, piše u saopštenju Gradske uprave.

Rekao je da ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" trenutno izvode radove na blombiranju oštećenog mesta, tako da će omogućiti da voda stigne do potrošača.

To će, napomenuo je, biti samo privremeno rešenje dok izvođač ne ukloni osnovu krana i dok ne razbije beton.

"Instalacije su pogrešnim radom na gradilištu kompletno zacementirane u noseći zid gradilišta, odnosno u potporne zidove - pojasnio je Glavaš i dodao da investitor nije u potpunosti ispoštovao proceduru prema JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Prema njegovim rečima, sugrađani u toj zoni koja je bila zahvaćena kvarom nemaju vodu oko 38 sati, a sukcesivno se šalju cisterne sa vodom za piće.

"Celu noć su izvođeni radovi na demontaži krana, ali nažalost još uvek nije demontirano postolje, niti je moguće prići cevi koja je oštećena. Najveći posao u ovim aktivnostima uradio je Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije uz čije dežurstvo smo uspeli da obezbedio mesto radova", zaključio je Glavaš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво