Mali akcionari traže zabranu promene vlasništva B-92?

Mali akcionari B-92 razmatraju mogućnost da se obrate Privrednom sudu i traže privremenu meru zabrane promene vlasništva nad B-92 a.d., kao i arbitražu pred Stalnom arbitražom Privredne komore Srbije, objavljeno je na sajtu Udruženja novinara Srbije (UNS).

Nedavno je objavljena prodaja B-92 a.d., odnosno O2 TV, Plej radija i sajta B-92, kao i TV Prva i Prva CG za 180 miliona evra.

Većinski vlasnik ovih medija bila je grčka "Antena grupa" na čelu sa Teodorom Kirjakuom, ali u vlasničkoj strukturi B-92 a.d. nalaze se i mali akcionari, kao i B-92 trast koji se sastoji od osnivača i bivših menadžera, koji zajedno imaju oko 14 odsto akcija.

Prema navodima UNS-a, dosadašnji većinski vlasnik nije pozvao B-92 trast i male akcionare da prodaju svoj udeo po istoj ceni, iako je to obaveza po ugovoru akcionara. 

Akcionarskim ugovorom većinski akcionar, u ovom slučaju "Antena", bio je u obavezi da i malim akcionarima ponudi da po istoj ceni prodaju svoj udeo u B-92, navodi se na sajtu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи