Šta sve može da bude pametnije u Srbiji?

U narednoj fazi kampanje "Budimo pametni", Inicijativa "Digitalna Srbija" poziva građane da se uključe u razgovor o tome šta bi sve digitalna tehnologija mogla da unapredi u našem društvu. Glasanje će biti na sajtu budimopametni.rs, a inicijativa će pomoći razvoj pobedničke ideje.

Svoje fiksne telefone je većina nas već zamenila pametnim uređajima koji su povezani na internet, odlazak na neke šaltere smo zamenili digitalnim uslugama, a sada vas pozivamo da razmislite kakvo digitalno unapređenje nam nedostaje, poručio je generalni direktor Inicijative "Digitalna Srbija" Nebojša Đurđević.

Đurđević je istakao da je akcija okrenuta identifikovanju prostora za unapređenje, ali i pronalaženju vrlo konkretnih i kreativnih rešenja uz pomoć digitalne tehnologije.

Na naslovnoj strani današnjeg Blica mogu se naći samolepljivi markeri na kojima piše "Ovo može pametnije!". Građani su pozvani da ove markere postave na sve ono što misle da bi moglo da postane bolje, jednostavnije i pametnije uz pomoć digitalne tehnologije.

Skeniranjem koda koji se nalazi na samom markeru, svako će uz pomoć svog mobilnog telefona moći da kreira virtuelni marker na interaktivnoj mapi Srbije na sajtu budimopametni.rs i da predloži kako bi digitalna tehnologija mogla da pomogne.

Istovremeno, svi će na ovom sajtu moći da svojim glasom podrže ideju za koju bi želeli da se realizuje.

Glasanje do kraja januara

Prikupljanje ideja građana i njihovo internet glasanje za najbolje predloge trajaće do 31. januara, nakon čega će Inicijativa "Digitalna Srbija" pomoći dalji razvoj pobedničkog rešenja kako bi nadležna institucija mogla da ga realizuje.

Inicijativa "Digitalna Srbija" je neprofitna organizacija koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo.

U takvoj, digitalnoj Srbiji, svaki pojedinac moći će da ostvari svoj pun potencijal, svoj talent i inovativnost predstavi na globalnom tržištu, dok će srpske kompanije, svaka u svojoj oblasti, postati evropski lideri digitalne ekonomije 21. veka.

Inicijativu "Digitalna Srbija" su 2017. godine osnovali: Infostud, Microsoft, Nordeus, PricewaterhouseCoopers, Ringier Axel Springer, Seven Bridges Genomics, Startit, zatim Telekom Srbija i Telenor.

Danas ova organizacija u svom članstvu okuplja 23 kompanije iz najrazličitijih privrednih sektora – od softverske i industrije video-igara, preko bankarstva i telekomunikacija, sve do poljoprivrede, farmacije i medija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво