Novom Sadu ključevi Omladinske prestonice Evrope

Novi Sad je od danas i zvanično Evropska prestonica mladih za 2019. godinu. Na svečanoj ceremoniji koja je održana u Portugaliji, ključevi prestonice uručeni su gradonačelniku Novog Sada.

Poznato turističko mesto u Portugaliji, grad Kaškaiš, bio je Omladinska prestonica Evrope za 2018. godinu, od iduće godine naš Novi Sad dobija ovu titulu, a ključevi sa Atlanskog okeana stižu pravo u Srbiju.

Ceremonija je održana uz prisustvo državnog vrha Portugalije, zvaničnika EU, kao i predstavnika mladih iz cele Evrope.

"Ovo nije samo lokalna priča. Ovo je priča značajna za celu Srbiju. To je prava lepa pozitivna priča o jednom gradu iz naše države, da pokažemo da možemo da budemo konkurentni u Evropi evo sada sa veoma bitnom oblasti, a to je evropska politika prema mladima", kaže Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Titulu Evropske prestonice mladih dodeljuje Evropski omladinski formum, telo koje okuplja preko 100 organizacija i predstavlja blizu deset miliona mladih sa starog kontineta.

"Tu će biti preko 200 aktivnosti koje ćemo raditi u Novom Sadu od strane OPENS-a i našeg tima". A u brojakam koliko će mladih učestvoati u tim programioama koje će se dešavati na teritoriji Novog Sada, ali i Srbije i Evrope je da preko 500 hiljada malih učestvuje u tim aktivnostima", kaže Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a 2019.

Novi Sad je jedini grad van EU koji je dobio ovu prestižnu tutulu, a u Srbiji će ona biti promovisana 26. januara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво