EFJ: Istražiti "slučaj Jovanović"

Evropska federacija novinara (EFJ) pozvala je srpske vlasti da istraže napade i pretnje upućene novinaru Milanu Jovanoviću i redakciji "Žig info", saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Taj incident je, kako se navodi, EFJ prijavio Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinarstva i bezbednosti.

U prijavi se navodi da je 12. decembra kuća novinara Žig info portala Milana Jovanovića u Vrčinu zapaljena, nakon što su dva motolovljeva koktela bačena kroz prozor njegove garaže, a da su neidentifikovane osobe pucale u njegova vrata, kako bi sprečile da Jovanovićeva porodica napusti kuću.

"Jovanović i njegova supruga uspeli su da pobegnu kroz prozor, gledajući kako je spaljena njihova celokupna imovina, uključujući i automobil. Jovanović nije bio povređen, ali je tvrdio da se požar dogodio zbog njegovih tekstovi o mafiji u Opštini Grocka, 20 kilometara od Beograda", navodi se između ostalog u prijavi koju je Evropska federacija novinara uputila Platformi Saveta Evrope za zaštitu novinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво