Đorđević u Moskvi o iskustvima zaštite na radu 

Delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministrom Zoranom Đorđevićem, prisustvovala je sajmu “Bezbednost i zaštita rada - 2018” i Međunarodnom forumu za bezbednost i zaštitu na radu koji se održava u Moskvi od 11. do 14 decembra.

Srpska delegacija učestvovala je na poziv ministra za rad i socijalna pitanja Rusije Maksima Topilina.

"Republika Srbija i Ruska Federacija gaje tradicionalno dobre odnose koji su dodatno učvršćeni prijateljstvom predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Vladimira Putina. Sa zadovoljstvom sam se odazvao na poziv ministra Topilina, sa kojim imam veoma dobru saradnju. Ovo je veoma značajna tema, kojoj veliku pažnju posvećuju naša zemlja, a u kojoj možemo razmeniti dragocena iskustva radi unapređivanja položaja radnika", rekao je Đorđević, saopštilo je resorno ministarstvo.

Tokom dvodnevne posete Moskvi ministar Đorđević učestvovao je i na Međunarodnom kongresu koji je bio posvećen pitanjima snižavanja traumatizma radnika u proizvodnji, kao i razmatranju Koncepcije "Nultog traumatizma".

Đorđević je ovom prilikom govorio na temu "Konfesija mladih" i osvrnuo se na značaj uključivanja mladih ljudi u sistem bezbednosti i zdravlja na radu.

"Republika Srbija posebnu pažnju posvećuje brizi o radnicima i njihovoj zaštiti na radu. Ministarstvo na čijem sam čelu ozbiljno se bori protiv sive ekonomije, sprečavanju rada na crno i omogućavanju dostojanstvenog rada svih građana, smanjenju povreda na radu, sprovođenju prevencije", rekao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, inspektori rada svakodnevno vrše pojačane vanredne inspekcijske nadzore kako bi se otklonile sve nepravilnosti u radu.

"Beležimo značajne rezultate kada je ova oblast u pitanju. Na sajtu ministarstva svakog petka objavljujemo ažurirane spiskove poslodavaca kod kojih su zatečeni radnici na crno ili su utvrđene neke od nepravilnosti. Zaštićeni radnici i zadovoljni poslodavci su cilj kome težimo i nećemo nikome dozvoliti da neovlašćeno uskraćuje drugima prava koja im pripadaju", zaključio je između ostalog Đorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво