Dezir zabrinut jer nisu izabrani članovi saveta REM-a

Predstavnik OEBS-a zadužen za slobodu medija Arlem Dezir izrazio je, tokom razgovora sa članicom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Oliverom Zekić, zabrinutost što dugo vremena Savet REM-a funkcioniše sa samo šest od devet članova i što Skupština Srbije nije izabrala preostale članove, koje inače predlažu organizacije civilnog društva, navodi se u saopštenju OEBS-a.

"Pozivam relevantne zvaničnike da izaberu preostale članove bez daljeg odlaganja", izjavio je Dezir i istakao važnost koju to telo ima prilikom donošenja relevantnih zakona i stvaranja pluralističkog i balansiranog medijskog okruženja.

Dezir je tokom susreta istakao i da je OEBS veoma blisko uključen u proces izrade nove medijske strategije u Srbiji, prema zahtevu najviših zvaničnika.

"Drago mi je da je REM imao ulogu u ovom procesu", rekao je Dezir i dodao da je nezavisna i snažna regulacija vitalna za stvaranje "okvira za dalju reformu medijskog sektora".

Naveo je i da je ta organizacija primila veliki broj pritužbi medijskih organizacija koje se odnose na rad REM-a i na to što REM nije nastavio "dobru praksu objavljivanja monitoringa medija za važne događaje poput parlamentarnih i predsedničkih izbora održanih 2016., odnosno 2017. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво