DIF, 80. rođendan u dobroj formi

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu ovaj jubilej obeležio je Svečanom akademijom u sali Rektorata. Na svečanost su došli i bivši studenti, koji su proslavili svoj fakultet.

Više od 15 hiljada diplomiranih studenata za 80 godina postojanja. Mnogi od njih su poznata imena u oblasti sporta. Među njima je i Srđan Matejić višestruki prvak države, trener i nosilac državnog priznanja u džudou. Diplomu je stekao pre tri decenije, ali seća se studentskih dana.

"Sećam se kada sam upisao fakultet svi smo imali u obavezi da nosimo majice za trening u bojama, tako da smo se prepoznavali ko je prva, druga, treća i četvrta godina. Difovci, kako se zovemo, uspešni smo jer smo kroz naporne vežbe na fakultetu naučili da se borimo", rekao je Matejić.

Da se Difova diploma ceni i u svetu, poznato je svima koji žele na ovaj fakultet. Svake godine upiše se 360 brucoša.

"Baš letos je kolega došao, koji živi u Americi koji je samo trebao još jednu potvrdu, pa da radi u Americi u njihovom sistemu obrazovanja. U Kanadi imamo, u Australiji, tako da ta tradicija ipak nešto govori", rekao je Saša Jakovljević, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu kaže da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja izuzetno važna članica Univerziteta, koja se bavi jednom aktivnošću koja je važna za opšte zdravlje populacije i predstavlja sastavni deo života svakog čoveka.

"Naravno, time se moramo baviti na jedan način koji je pod nadzorom stručnjaka, i tu je gde su naši difovci zaista kompetentni", istakla je profesorka Popović.

Povodom jubileja počasna nagrada otišla je u ruke večitog studenta DIF-a, i diplomiranog pravnika - predsednika Olimpijskog komiteta i košarkaškog trenera Božidara Maljkovića. Uručena je za doprinos razvoju sporta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво