Pametna teretana stiže iz Kruševca

Oni imaju rešenje za pametniji grad - tri firme koje su pobedile na istoimenom konkursu kompanije "Belgrejd voterfront" i dobile nagrade u vrednosti od 10 hiljada evra. Prvu nagradu dobio je "Enerdžim" projekat pametne teretane.

Na konkurs se prijavilo 172 startapa, sa raznovrsnim idejama za unapređenje života u gradovima. 

Nagrađeno rešenje, teretana koja proizvodi ekološki čistu energiju stiže iz srednjevekovne prestonice Kruševca. 

"Ono što je inovativno u ovoj ideji jeste da takva teretana još ne postoji u našoj zemlji, ovo će biti jedan veoma inovativan projekat ne samo za Beograd na vodi nego za celu Srbiju i nadam se da ćemo uskoro implementirati sve te projekte", kaže Aleksandar Mitić iz "Roboks tima" iz Kruševca.

U oštroj konkurenciji, pravo da svoje projekte predstave članovima žirija imalo je deset finalista.

"Primenjivost rešenja je bilo možda ključno za naš izbor. To su rešenja koja mi maltene sutra možemo primeniti ovde u Beogradu. Doprineće građanima da imaju nešto bolje u svakom gradu u Srbiji i u regionu. To su fenomenalna rešenja koja treba podržavati", kaže ćlan žirija Toni Ričard Krisoli iz "Fridrih-Nojman" fondacije. 

"Bilo je sjanih ideja, tri su nagrađene, ali i ostale ideje su vrlo interesantne i grad će se truditi da implementira te ideje u narednom periodu", rekao je Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Konkurs je organizovao Beogradski ICT HUB, a za realizaciju nagrađenih projekata, kompanija "Belgrejd voterfront" obezbedila je dodatnih 25 hiljada evra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво