Diplomate u humanitarnoj Božićnoj misiji

Na Beogradskom sajmu i ove godine je organizovan tradicionalni dobrotvorni Božićni bazar "Zamislite šta možemo da uradimo zajedno".

Zajedno pre svega možemo da se razumemo, da uživamo u ukusnim jelima i poslasticama, i tako obiđemo svet, kaže Marina Briljova, supruga ambasadora Belorusije.

"Toliko smo bili uspešni, možete da vidite štand, sve smo prodali. Više smo nudili, davali kao poklon,  pošto je ovo dobrotvorna akcija i mislimo da pomažemo što više dece, davali smo ove bombone kao poklončiće", kaže Briljova.

Baloruski sok od breze i palačinke od rendanog krompira, baš kao i brazilska kafa i slatkiši sa svih meridijana nisu ostavili ravnodušnim ni Beograđane ali ni sve one koji su naši sugrađani neko vreme.

"Mi smo doneli kafu iz Brazila, našu rakiju i naš voćni sirup koji se mnogo svideo srpskim ljudima", kaže ataše u ambasadi Brazila Sandra Dos Santos.

"Prodali smo sva naša popularna jela i veoma smo zahvalni Beograđanima ne samo na tome što su im se dopali naši proizvodi već i na tome što smo imali priliku da promovišemo svoju kulturu", naglašava otpravnik poslova u ambasadi Pakistana Modasar Čaudri.

Istu mogućnost ove godine iskoristilo je 30 ambasada.

"Mnoge zemlje i ambasade su rešile dsa nam daju umesto štanda prilog za lutriju. Lutrija je bila vrlo uzbudljiva i bile su neke luksuzne, lepe nagrade", kaže predsednica Međunarodnog kluba žena i supruga ambasadora Švedske Milica Lundin.

Sva prikupljena sredstava sa 17. Božićnog bazara namenjena su projektima koji se bave očuvanjem kulturnog nasleđa i tradicionalne kulture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво