Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

U Beogradu, Novom Sadu i Nišu obavljani su besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. Na preglede mogli da dođu i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje.

U niškoj vojnoj bolnici pregledi su počeli u 8 časova, a gužve nema jer se dolazi u zakazanom terminu.

Upravnik Vojne bolnice u Nišu, pukovnik Jovica Stanojković kaže da građani Niša mogu obaviti preventivne preglede u kabinetima za plućne bolesti, gastroenterologiju, kardiologiju, u kabinetu za bolesti uha, grla i nosa, za očne bolesti i za neurologiju.

"Osim toga, po indikaciji naših lekara specijalista, građanima se pružaju i neke dijagnostičke uluge, pre svega osnovne laboratorijske analize, radiološke analize...", navodi dr Stanojković.

U Nišu je zakazano više od 150 pregleda, a kako kaže dr Stanojković, pregledi će se nastaviti tokom nedelje i za one građane koji su došli danas a nisu imali zakazano.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je posetio Vojnomedicinski centar Karaburma u Beogradu, izjavio je da je u akciji besplatnih pregleda koja se sprovodi u okviru vojnog zdravstva pregledano više od 5.000 pacijenata.

"Vojska Srbije je uvek tu da pomogne svojim sugrađanima i ne pravi razliku između njenih pripadnika i civila. Svaki građanin Srbije zaslužuje najbolju moguću negu i Vojska je tu da mu pomogne i da mu tu negu da", rekao je Vulin.

Navodi da je u toku ove godine obavljeno oko 600.000 pregleda pacijenata bez obzira na to da li su vojni ili civilni, kao i 3,9 miliona različitih procedura i medicinskih zahvata.

"Svako ulaganje u Vojsku Srbije ulaganje je u kvalitet života svakog građanina Srbije i koliko god da nam je vojska organizovanija, snažnija, opremljenija, toliko će život u Srbiji biti i bezbedniji, ali i bolji", istakao je ministar odbrane.

Upravnik Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd, pukovnik Slavoljub Staletović naglasio je da se akcija organizuje već godinu dana, ali da su počeci bili teški i problematični.

"Međutim, evo za godinu dana se pokazalo da je taj potez bio izvanredan, da smo pružili mnogo koristi građanima i promovisali vojno zdravstvo. Izuzetno smo ponosni, jer smo uspeli da pokažemo da dobro radimo i da pomažemo građanima", rekao je pukovnik Staletović. 

Preventivni pregledi obavljani su do 14 časova.

broj komentara 0 pošalji komentar