Safari auto-putem kroz Grdeličku klisuru

Od Grdelice do Vladičinog Hana, na deonici Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, održan je svojevrsni "novinarski safari" u okviru kojeg je 13 medijskih ekipa obišlo čitavu trasu auto-puta od 26 kilometara.

Medijske ekipe su, zajedno sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i direktorom "Koridora Srbije" Zoranom Babićem, imali prilike da vide tunele Predejane i Manajle, mostove Vrla i Džemin do, Momin kamen, petlje Predejane i Vladičin Han.

Zorana Mihajlović je nakon safarija, obraćajući se medijskim ekipama, navela da su upravo oni prvi vozači koji su prošli auto-putem kroz Grdeličku klisuru, čija se izgradnja završava.

"Prošle godine nije bilo nijednog metra asfalta u Grdeličkoj klisuri, a do 2014. godine gradnja na ovom delu Koridora nije ni započeta. Danas imamo još nekoliko kritičnih tačaka na kojima se radi danonoćno kako bi bezbedan i moderan auto-put što pre bio pušten u saobraćaj", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je danas najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru završen, da je izgradnja pri kraju i ponovila da je od toga da put bude pušten u saobraćaj do kraja roka, mnogo važnije da sve bude bezbedno.

Mihajlovićeva je kazala da se tokom sedam dana provedenih sa kabinetom Ministarstva u Grdeličkoj klisuri uverila u to da se radi danonoćno i da svi izvođači daju sve od sebe da se posao završi. 

"Činjenica je da se radi sve vreme i da brže od toga ne može. Najvažnije je da auto-put bude bezbedan i dok svaki metar puta ne bude u potpunosti bezbedan nećemo ga puštati. Izvođačima poručujem da to što se vraćamo u Beograd za vikend ne znači da se vrlo brzo nećemo videti ponovo", kazala je Mihajlovićeva.

Zoran Babić je kazao da je pre dve godine Grdeličku klisuru krasila prirodna lepota, a da je danas krase, pored prirodne lepote i moderan auto-put, sa mostovima, dve petlje, dva tunela. 

"Ušli smo u poslednjih 1,5 odsto svih radova i tome smo potpuno posvećeni", rekao je Babić.

Zahvalio je Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na timskom radu, koji nije izostajao ni u trenucima kada je bilo velikih izazova, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je na svakodnevnom nivou bio zainteresovan za radove i pružao podršku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво