Ružić: Bela kuga najveći izazov Vlade

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Branko Ružić, obišao je u Trsteniku završne radove u vrtiću "Biser", koji su finansirani iz budžeta Fonda za lokal.

Vrednost investicije je 5,5 miliona dinara, a tim sredstvima je saniran krov ustanove. Ružić je rekao da je bela kuga najveći izazov Vlade i da je problem lociran širom Srbije.

"Razgovarali smo i o budućim projektima i o Fondu za lokal koji će sa 320 miliona biti uvećan na 420 miliona, a plan je da 2019. godine budžet za te namene bude 490 miliona dinara. Dva objekta za decu na području Trstenika smo locirali, uložićemo u njih i raduje informacija i da će jedan određeni broj žena dobiti posao", rekao je Ružić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik rekao je da ga raduje što je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu podržalo projekat obnove krovne konstrukcije na objektu Predškolske ustanove "Biser", i što više krov neće prokišnjavati.

"Iskoristili smo priliku da popričamo i projektima za sledeću godinu, i izdvojili određene prioritete, i to baš ovakve vrste. Poznato je da Trstenik ima probelem sa opadanjem nataliteta i da zbog toga želimo da ulažemo u predškolske ustanove. Zato ćemo i dalje ulagati u takve objekte kako stvorili dobre uslove za našu najmlađu populaciju", rekao je Ćirić.

"Najdraži su mi projekti čiji su korisnici deca"

Ružić koji je, posetio "Biser" povodom Dana vrtića, rekao je da su mu najdraži mi projekti čiji su korisnici deca.

Naveo da je resorno ministarstvo obezbedilo 4,7 miliona dinara za popravku krova kako bi se stvorili uslovi za boravak 286 dece i rad 24 vaspitača.

U okviru Fonda za lokal resorno ministarstvo je ove godine pružilo podršku za 59 opština i gradova.

"Mi smo taj fond već uvećali 30 puta u odnosu na prethodnu godinu, a za sledeću će sredstva biti veća čak 52 odsto", rekao je ministar te podsetio da je važno da se fond uvećava iz godine u godine, jer su, kako je rekao, opštine ove godine iskazale potrebe sedam puta veće no što su to bila raspoloživa sredstva.

Ministar je u Trsteniku posetio i opštinsku upravu kako bi stekao uvid u njihov rad i obezbeđivanje kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

"Drago mi je da opštinska uprava koristiti mehanizme, kao što je eZUP, koji obezbeđuje lakšu komunikaciju između organa, ne tražeći od građana podatke koje uprava već poseduje", rekao je Ružić i podsetio je da je uprava umesto građana dokumenta razmenila do sada 800.000 puta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво