Stipendije za lakši život školaraca u Medveđi

Srednjoškolci u Medveđi, 63 njih, narednih deset meseci imaće stipendiju po 6.000 dinara mesečno. Stipendira ih Koordinaciono telo za jug Srbije, kao deo aktivnosti kojima je cilj bolji život svih građana na jugu Srbije.

Budućnost vide u Medveđi i Katarina i Petra, učenice prvog razreda Ekonomske škole, i Iljire, koja je maturantkinja. Sve su odlične učenice i dobile su stipendije.

"Novac će dobro doći i meni i mojim roditeljima", kaže Katarina Cicimilović.

Dobro će doći i Petri Lazić. "Moći ću da kupim nešto za sebe i za školu što mi je potrebno", objašnjava Petra.

Iljire Murati, učenica četvrtog razreda Ekonomske škole, zahvalila se svima koji su zaslužni za to što će ona i njeni drugari dobiti stipendije.

"Ja nemam nikakvih problema, meni je dobro ovde", ističe Iljire.

Prošle godine Koordinaciono telo za jug Srbije dodelilo je samo desetak stipendija. Ove godine od 80 srednjoškolaca koliko ih je konkurisalo, 63 je dobilo stipendiju.

"Nadamo se da će ovaj iznos pomoći ovoj deci da imaju mogućnosti da svoje školovanje organizuju na način kako to žele i da je ova pomoć nešto što će u narednom periodu biti stalno i trudićemo se da što veći broj dece dobije ovu stipendiju", poručio je predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković.

Pomoć stiže i od opštine.

"Mi smo na zadnjoj sednici veća doneli odluku da za svako novorođeno dete bude 30.000 subvencija, cena upisa u naš vrtić je možda najmanja u Srbiji, samo 2.000 dinara, zatim plaćamo prevoz svim đacima", kaže predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić.

U srednjškolskom centru u Medveđi nastavu pohađa 185 učenika, od čega dvadesetak njih na albanskom jeziku.

broj komentara 0 pošalji komentar